Manufaktura Natura Olej z Krokosza Barwierskiego
Manufaktura Natura Olej z Krokosza Barwierskiego
Krokosz uprawiany był już w starożytnym Egipcie. Wtedy prawo do tego miał wyłącznie faraon. Wieki później pomarańczowo-czerwone kwiaty tej rośliny stosowane były jako tańszy substytut szafranu. Dziś krokosz ceniony jest ze względu na tłoczony z niego olej o dobroczynnych właściwościach. Ten specyfik o delikatnym, orzechowym zapachu posiada wielu zwolenników na całym świecie.

Jak stosować olej z krokosza barwierskiego?

  • jako czysty olejek do ciała lub dodatek do kosmetyków takich jak kremy, balsamy i emulsje,
  • kilka kropel oleju nanieś kolistymi ruchami na skórę twarzy omijając okolice oczu – spłyci zmarszczki, nada skórze elastyczność i sprężystość,
  • jeśli jesteś posiadaczką cery tłustej, polecamy stosowanie go jako środka normalizującego wydzielanie sebum,
  • olej z krokosza barwierskiego znany jest ze swojego zastosowania przy depilacji; nałóż go na skórę po depilacji usuwającej cebulki włosów, zaczekaj aż się wchłonie, a nadmiar zbierz chusteczką; opóźni to odrastanie włosków na nogach i pod pachami,
  • to doskonały eliksir dla skóry – odżywi, nawilży, chroni także przed działaniem promieniowania UV,
  • stosuj go jako środek chroniący włosy przed czynnikami zewnętrznymi – nanieś kilka kropel na dłonie, rozmasuj i wetrzyj we włosy, a po 30 minutach umyj włosy ulubionym szamponem,
  • jest idealnym produktem chroniącym końcówki włosów,
  • stosuj jako olejek do masażu całego ciała,

Nazwa surowca wg INCI: Carthamus Tinctorius Seed Oil

Przechowywanie:

Po otwarciu opakowania zalecamy przechowywanie oleju w lodówce.

Opakowanie: 30ml

Jeżeli, z jakichkolwiek powodów życzyłabyś sobie otrzymać olejek w większej butelce, po prostu napisz do nas!

Napisz opinię

Uwaga: Proszę nie używać znaków HTML!
    Zły           Dobry
Weryfikacja

Manufaktura Natura Olej z Krokosza Barwierskiego

  • 24,99 zł
  • Netto: 20,32 zł